Omgeving

De omgeving van Vakantieboerderij Rintjeshoek:

Rintjeshoek en de regio Lauwersland combineren cultuur, natuur, historie en recreatie op een veelzijdige manier. Een wijds en tegelijk ruw landschap met oerdieren als de Schotse Hooglander, het Koninkspaard. Serene luchten met de dreigende silhouetten van diverse roofvogels. Ervaar de prachtige en verrassende lichtval ieder jaargetijde weer, ieder uur van de dag.

Het unieke zgn. “Contributiehuisje” boven op de dijk is het enige in heel Nederland. Vroeger werd dit gebruikt om contributiegelden te innen: tegenwoordig geniet men alleen nog maar, van de cultuurhistorische waarde van dit pittoreske gebouwtje en het fantastische uitzicht op de ondergaande zon ‘s zomers boven het natuurgebied.

De luchten van Friesland zijn wereldberoemd. In vele schilderijen worden zij uitbundig
en natuurgetrouw weergegeven. Voor de vogelaars kan het eigenlijk niet mooier: vele ganzen wieken boven langs en met hun onderlinge roep laten zij ons delen in hun vrijheid.
In het Nationaal Park Lauwersmeer broeden en verblijven vele zeldzame soorten vogels.
Staatsbosbeheer biedt volop mogelijkheden om deze tijdens excursies te bewonderen.
Vogelexcursies Lauwersmeer

De wilde Konikpaarden en de Schotse Hooglanders begrazen het hele jaar rond het natuurgebied.
Hier kunt u zo tussendoor wandelen en kijken hoe de natuur haar gang gaat!
De regio Lauwersland biedt vele mogelijkheden tot vermaak: Kano’s, zeilbootjes, zwemmen, paardrijden maar ook diverse cultureel getinte uitstapjes behoren tot de mogelijkheden.

Kollum is een heel gezellig, authentiek plaatsje met toch alle moderne winkels voorhanden die men tegenwoordig verlangt. De plaatselijke VVV kan u van alle gewenste informatie voorzien, maar ook op Rintjeshoek zelf is al veel informatie voorhanden.

 

envelop-mail Telefoon: 00316-50594949