Informatie

Accomodatie:

Rintjeshoek biedt u een unieke gelegenheid om ècht even helemaal op uzelf en met elkaar te zijn. Met haar afgelegen ligging onderaan de dijk en aan de voet van het natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer is Rintjeshoek een garantie voor rust en ruimte. Rintjeshoek is alleen te bereiken via een eigen weg onder aan de dijk en heeft eigen parkeergelegenheid.
ingang.jpg

Rintjeshoek is een voormalige dijkwachterswoning. De Lauwerszee grensde vroeger tot aan de dijk. De dijkwachter en zijn gezin werden door het “Wetterskip” beloond, maar men moest natuurlijk ook nog op andere wijze in het levensonderhoud voorzien en dat deed men door schapen en kippen te houden, de eigen moestuin en fruitbomen te bewerken en mee te werken bij andere boeren ten tijde van ploegen, zaaien en oogsten. Het hele leven draaide in feite om de natuur, met al haar pracht en kracht en dat voelt u op deze plek intens.
Rintjeshoekklein paradijsje.jpg

 

Rintjeshoek beslaat een aantal gebouwen: Als eerste natuurlijk het huis zelf, dat ondanks een aantal aanpassingen nog steeds de sfeer van vroeger ademt. Binnen is veel gewerkt met hout waardoor de warmte en natuur u tegemoet stralen. Het tweede gebouw is een grote, twee verdiepingen tellende schuur, nu gebruikt als werk/ stallings- en opslagruimte maar deze diende vroeger als ruimte om de zeilen op te hangen die werden gebruikt ten tijde van zware storm als er gaten in de dijk dreigden te slaan. De hiervoor bestemde haken zitten nog steeds in de balken van het plafond! De naam van deze schuur is “Sylhok”.

sylhok.jpg

 

Vóór het “Sylhok” is nu een kleine stal met uitloop gebouwd: Ín dit stalletje bevinden zich nog drie muuurtjes van de vroegere zandbak van waaruit men vroeger het zand in de zandzakken schepte om de dijk te beschermen en de zware dijkzeilen vast te leggen.

Dan is er nog het zgn. “Kalverhuisje”. Dit prachtige, kleine stalletje, gebouwd met ouderwetse
baksteentjes biedt nu een extra douche, zitbad met douche, drie wastafels en twee toiletten.
Bovendien is er buiten ook een aanrecht met twee afwasgelegenheden en een extra
waterkraan.

Tenslotte is er helemaal achter in de tuin een ruime paardenbak en stal, ruim genoeg voor
twee paarden of drie pony’s. In de tuin zelf bevindt zich een vijver en een plek om kampvuur
te maken en te barbequen.
Als u op het juiste moment aanwezig bent, kunt u vrij genieten van het verse fruit van onze
struiken en bomen.
indetuin.jpg

De indeling van het huis:

Begane grond: Entree met hal.
Ruime woonkamer met open keuken, v.v. oven/grill en vaatwasser. Gedurende de maanden februari en maart is de woonkamer geheel gerenoveerd. Ook is er elders in het huis geschuurd, gelatexed en gelakt. 2 slaapkamers (1 met Kingsize waterbed!), badkamer met ligbad/douche, wastafel en toilet. Aparte ruimte voor wasmachine. Proviandkamer. Berghok. Bijkeuken met 2e toilet en 2e entree. Doorstroomboiler, C.V. en gaskachel. Tuinmeubilair aanwezig.

Bovenverdieping: 3 grote slaapkamers, bereikbaar via open trap vanuit keuken en/of vlizotrap vanuit bijkeuken.

Boven het Sylhok is nog een aparte slaapetage met 4 2-persoonsbedden. Voor deze bedden moeten slaapzakken worden meegebracht. Deze slaapetage is niet geschikt voor kleine kinderen, maar wel heel leuk voor wat oudere kinderen die graag even apart van hun ouders willen zijn.

In principe kunnen er in totaal 6 gezinnen met kinderen tegelijkertijd verblijven, e.e.a. is natuurlijk afhankelijk van het aantal kinderen en de verdere samenstelling van de groep.

Vakantieboerderij Rintjeshoek is gezellig met ouderwetse meubelen ingericht, niets anders zou passen in deze ruim 150 jaar oude boerderij! Het is net of je een stapje terug doet in de tijd….. Er is wel gratis wifi door het hele huis.

De Tuin:

De tuin van “Rintjeshoek” leent zich voor vele doeleinden. Zomaar wat dwalen en mijmeren, aan de rand van de vijver gezeten inspiratie opdoen, spelen, muziek maken, luieren of genieten van het verse fruit aan de bomen en struiken. Maar ook een tuinfeest met barbecue of speenvarken aan het spit voor een themafeest behoort tot de mogelijkheden.

Voor groepsuitjes heeft “Rintjeshoek” vele suggesties; vraag om informatie voor een leuk weekend! En natuurlijk leent “Rintjeshoek” zich uitstekend voor diverse cursussen en workshops. Ook hier geldt weer: vraag naar de mogelijkheden.

Heeft u eigen suggesties omtrent het geven van een cursus of workshop, dan vernemen wij dit graag van u. Wij zijn 7 dagen per week van 09.00 uur tot 22.00 uur telefonisch bereikbaar.

3b95fcb6966fd851139bcec71a1ca83e_f16 83623e7fab646457f90d78c7a519c5fc_f17

 

 

 

 

 

 

Helaas hebben wij moeten besluiten om met ingang van 2007 “Rintjeshoek” niet meer te verhuren aan studenten, aangezien er na ieder verblijf schade aan de accommodatie is aangericht. Bovendien hebben omwonenden diverse malen een zodanige overlast van deze groepen gehad, dat wij uit respect voor deze mensen “Rintjeshoek” alleen voor rustzoekers reserveren.

envelop-mail

Telefoon: 00316-50594949